dilluns, 19 de març del 2012

Crítiques: El Petit Dalí, al Teatre Poliorama, un punt i apart

Aquest diumenge he anat a veure al Teatre Poliorama l'actualització d'un espectacle que Únics Produccions ja va presentar, ja vàries edicions, a la Mostra d'Igualada.
Sota la sàvia batuta del Benjamí Conesa, aquesta nova versió del Petit Dalí, basat en el llibre El Petit Dalí…i el camí cap els somnis de l’Anna Obiols i d’en Subi,
l'obra ens explica un imaginari viatge del petit Salvador 'Salvi' al sortir de l'escola, quan és petit, a partir d'una clau que es troba sota una catifa que resulta ser el mar. En aquest viatge, coneix un Sereno dalt d'un caragol, un elefant amb xanques, un cuiner del temps, uns núvols xerraires i uns personatges molt curiosos en una torre on s'amaga un tresor. Tot el porta a descobrir que aquest tresor, el més preuat de qualsevol que es pugui trobar, és la pròpia imaginació. A partir d'aquell moment, el jove tindrà clar que ella serà qui el guiarà pels camins de la creació, fins a convertir-lo en un geni.
Sense cap ànim de descobrir les claus creatives de l'artista empordanès -cosa que s'agraeix, no seria adient per a un públic tan jove-, sí que ens parla de creure en un mateix, en la pròpia intuïció, i en el món que tots portem a dins.
La solvència interpretativa dels tres actors i l'actriu, la més que correcta posada en escena i producció, i l'encertada direcció i ritme del conjunt, la fan plenament recomanable per a un matí de diumenge amb els menuts de la casa... posem per cas. De pressa, que aviat s'acaba!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada