dissabte, 3 de març del 2012

La bella dorment del bosc, al Mercat de les Flors del 3 a l'11 de març

publicat a www.teatral.net

Del 03/03/2012 al 11/03/2012


HORARIS I PREUS
Ds: 18:00 / 8 - €
Dg: 12:00 / 8 - €


La bella dorment del bosc

Sinopsi
La bella dorment del bosc és un espectacle que reinterpreta el ballet que Tchaikovski va compondre pel coreògraf Màrius Petipa a partir del conte de Charles Perrault i que va ser representat a la Rússia de finals del segle XIX. La pregunta que es formula aquest espectacle és: què hagués passat si aquesta princesa Aurora, adolescent cap el 1914, s'hagués punxat el dit i quedat adormida en aquell moment i hagués despertat cent anys després, just en la nostra època?
La relectura de La bella dorment explica el conte clàssic (tot explorant el significat de les moltes versions que es coneixen), però es concentra sobretot en els cents anys de malson que ha estat el segle XX, i es pregunta també com ens veuria algú que mai ha conegut les dues guerres mundials, ni la televisió, ni els viatges a la lluna, ni els gratacels, ni els avions i que no sap tampoc qui és Marilyn Monroe. La bella dorment del bosc revisa el clàssic des de diferents angles i proposa: una reformulació contemporània de la música, una dramatúrgia textual que s'endinsa en les foscors freudianes del bosc, una coreografia que, sense abandonar el llenguatge clàssic, el combina amb el teatre-dansa, un treball de vídeo que documenta el segle XX, una mirada escènica decididament teatral.
Autor: Pablo Ley Autor Música: Dani Espasa
Director: Josep Galindo
Producció: Mercat de les Flors, Projecte Galilei, Es.Arte, Fortià Vinyes
Idioma: Català Gènere: Dansa
Teatre
Estil: Tragicomèdia Durada: 60minuts 

REPARTIMENT Maura Morales, Robert González

FITXA Coreografia: Maura Morales,Teresa Garcia, Direcció artística: Projecte Galilei, Direcció musical: Dani Espasa, Disseny gràfic: Mauri Biosca, Espai escènic: Projecte Galilei, Músics: Oriol Aymat,Dani Espasa,Xavi Lloses,Roman Gottwald, Producció: Fortià Vinyes,Projecte Galilei,Es.Arte,Mercat de les Flors, Producció executiva: Bet Tena, So: Dani Fradera, Vestuari: Projecte Galilei, Vídeo: Toni Roura
Projecte Galilei és la companyia formada per Josep Galindo i Pablo Ley. Amb La bella dorment del bosc aborden (després de La maternitat d'Elna i Alícia ja no viu aquí (la dona a Espanya 1939-1981) el seu tercer espectacle com a companyia. Tot i així, Josep Galindo i Pablo Ley col·laboren des de l'any 2002 (quan van realitzar, sota la direcció de Calixto Bieito, la dramatúrgia de La ópera de cuatro cuartos) i des d'aleshores han realitzat junts els muntatges que han pogut veure's al Teatre Romea: Homage to Catalonia, Celebració i La ruta blava, a més del Don Quixote (que es va estrenar al West Yorkshire Playhouse de Leeds, Anglaterra). Projecte Galilei elabora el seu llenguatge a partir del que pot anomenar-se teatre documental basat en la memòria històrica. En aquest sentit, ha treballat amb freqüència amb fotografies i filmacions de les èpoques en les que passa l'acció del seus espectacles. Tampoc defugen la hibridació de llenguatges.  
Mercat de les Flors
Sala Ovidi Montllor Carrer de Lleida, 59 - Barcelona 93 227 39 00 www.mercatflors.org



MÉS INFORMACIÓ www.projectegalilei.com


Teatralnet:Fitxa espectacles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada