diumenge, 22 d’abril del 2012

La Mostra dia a dia, 3 - Diumenge, 22 d’abril

Crònica de l'equip de premsa de la Mostra d'Igualada.
 
La darrera jornada de La Mostra d’Igualada ha comptat amb la música com a protagonista. La Tresca & Xirriquiteula presentaran Per un instant... , La Cia. L’Ou Ferrat faran animació a la plaça Catarineu – nou espai d’actuació que s’ha incorporat enguany a la fira-. L’espectacle porta per títol Ball a l’aigua. A la tarda L’Auditori presentarà Sona Bach amb la direcció musical del saxofonista Llibert Fortuny i música de J. S. Bach arranjada pel mateix Fortuny. Els igualadins 2princesesbarbudes estrenaran el seu espectacle Cançons i rimetes. La 23a edició de La Mostra d’Igualada es clourà amb el ritme de Landri El Rumbero.

Estrenes
En total s'han pogut veure vuit estrenes. Mumusic Circus, guanyadora del Premi CatalunyaCaixa de l’any 2010, presentarà RODA, món, espectacle que gira al voltant de la roda i en el qual dos personatges conviden al públic a viatjar per un univers on la poesia i la teatralitat tenen molt de pes. La Cia. de l’Ou Ferrat ha descobert que sota la canícula calorosa del desert, hi ha un oasi que regala tota una corrua de jocs, de cançons i de danses, amb el denominador comú de l’aigua fresca. És l’espectacle d’animació Ball a l’aigua. Top Secret és la proposta de Cia. Sapastre que també s’estrena a La Mostra d’Igualada i que explica la història dels Germans Roca & Associats, reputats auditors de la bona manera de fer i grans experts en retornar la diversió i la felicitat a pobles sencers.
Els tres óssos arriben de la mà de l’Estaquirot Teatre, una recreació del conte de La Rínxols d’Or, on els óssos tenen molta importància. 2princesesbarbudes fan una interpretació personal de la música tradicional catalana al seu espectacle Cançons i rimetes. Per últim, l’espectacle de cloenda de La Mostra d’Igualada d’enguany és una estrena i va a càrrec de Landri El Rumbero que marcarà el ritme de la cloenda amb cançons populars i tradicionals de la infància cantades i ballades, això si, a ritme de Rumba Catalana. A l’inici de l’espectacle es farà públic el nom del guanyador del viatge, cortesia de l’agència igualadina Over Fer Frans, per a quatre persones a la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que tindrà lloc durant el mes d’octubre proper.
Els tallers també tornaran ocupar la Rambla General Vives amb el Titellarium de El Burro dels Jocs i els jocs a plaça de Tarràgora, i Tot Circ muntarà Circ a 3 pistes. D’altra banda, l’espai d’empresa GAAC oferirà vuit representacions als escenaris instal·lats al Museu de la Pell.

De la jornada de dissabte, cal destacar l’alt ritme de venda d’entrades. Del total de 22 representacions a sales, 16 han penjat el cartell d’exhaurides les localitats, el que suposa un 73% de sessions esgotades. Si s’extrapolen aquestes dades als tres dies de Mostra, cal destacar que de les 47 representacions en espais tancats, 28 han exhaurit totes les entrades. La pluja d’avui només ha obligat a suspendre una cercavila.
Activitats a La Llotja
La Llotja per a professionals també ha bullit d’activitat. S’hi ha presentat les bases del III Concurs de producció d’Efak organitzat per Sa Xerxa, les iniciatives de Montse Ferrer Management, Hamletstore.com i Bombotrònic. A més, s’han celebrat els 10 anys de la companyia +Tumàcat i de La Roda Produccions. L’auditori de l’Ateneu Igualadí ha acollit, per la seva banda, la presentació del projecte Scena Teatro, un projecte de col·laboració de Catalunya, les Illes Balears i el Midi-Pyrenees i Languedoc-Rousillon amb el suport de l’Euroregió per a la creació, promoció i difusió de les arts escèniques per a tots els públics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada